Thursday, October 12, 2017

Katsetame koolilastega BEE BOTi

Kooliaasta on hoogsalt alanud. Soojenduseks (ja WeDo lisakomplektide ootamise aja sisustamiseks) uurisime, mida endast kujutab põrandarobot BEE BOT.

Bee Bot on väike robot, mis liigub põrandal 15 cm pikkuste lõikude kaupa. Tema iga sammu ja pöörde käskluse peab laps talle ise andma. Pikemate teekondade planeerimine läheb küllaltki keeruliseks, sest kogu aeg peab meeles pidama nii suunda kui liigutud samme. 

Katsetasime matemaatika ja eesti keelega. Matid joonistasime ise. On müügil ka valmismatid ilusate piltidega, kuid selle jaoks meil raha üle ei jäänud. Seega joonistasime matid ise. Vanasõnade mõistatamiseks joonistasime eraldi pildid.

Lastele meeldib. Natuke jääb segama igihaljas probleem - kes on esimene? Järjekorra ootamist harjutame lasteaiast saati, aga koolis pole ka see veel päris selge. ;)





Koos valisime erinevad mõistatused, joonistasime nende vastused piltidena ja küsisime teistelki. Peale mõistatuse kuulamist tuli BB juhtida õige vastusega pildi juurde. 




Kust me selle mesimummu üldse saime? Meil lasteaias kena komme, et lasteaia lõpetajad teevad oma noorematele kaaslastele väikese kingituse. 2016 aastal lõpetasid lasteaia Rico, Meribel, Mirtel, Sigrid, Andreas ja Oskar Mattias ning nende vanemad kinkisid lasteaiale kinkekaardi, mille eest sai BB ostetud. Suured tänud!

No comments:

Post a Comment