Thursday, March 16, 2017

Koolilaste jalgpallifännid!

Tõelised jalkafännid!

Olemas jalgpallur ja väravavaht, puudu veel fännid, sest ühe tõelise jalgpallilahingu juurde kuuluvad tulised fännid.

Poisid on nii õhinas, et pole aega istudagi. Kolmekesi saab ka ehitada kui muud üle ei jää.






Nukkvõll lükkab fänni üles ja siis ta vajub ise alla tagasi. Siinkohal ei jõudnud me tükk aega jälile probleemile, miks robot liiga tihti ära laguneb. Programmi mitu korda ümber tehes saime lõpuks hakkama.


Kui nukid on mõlemal pool samas asendis, siis hüppavad fännid korraga. Kui aga erinevas asendis, siis hüppavad fännid kordamööda. Lahe oli ka katsetada, mis hääli võiks üks lärmakas fänn teha. Konna krooksumine ei sobinud, aga lõvi möirgamist võib üks tõeliselt pettunud fänn teha küll. 


Lõpuks korraldasime parima fänni võistluse. Selleks oli hindamisleht ja kõik paarid hindasid teiste roboti välimust, liikumist ja häält. Välimuselt olid robotid suht sarnased, kuid häälte ja liikumise hindamisel tekkiski tüdrukute robotitel edumaa. 

Kuna meil on viimasel ajal jalgpall tihti teemaks, siis ongi tore siinkohal teatada head uudist, mis me täna teada saime. Suuremate lastega koostatud Ideelabori projektitaotlus koolimaja ette staadionile väikeste jalgpalliväravate ostuks sai toetuse. Nii, et pole enam kaugel aeg kui saame hakata jalgpallimängu õppima! 

No comments:

Post a Comment